Pani Anna Kubíková má 32 rokov a 5 detí. So svojím prvým manželom, s ktorým má 4 deti, sa aj napriek snahe o záchranu vzťahu rozišla. Pil, bol čoraz agresívnejší a v poslednom štádiu vzťahu nastúpilo aj fyzické týranie.

Vďaka podpore okolia sa jej podarilo nájsť si iné bývanie a neskôr sa aj rozviesť. S druhým manželom má jedno dieťa vo veku 20 mesiacov. V súčasnosti, úplne neplánovane, čaká 6. dieťa. Potrat odmietla. Nebola si istá, či by sa s takým rozhodnutím niekedy zmierila. Situácia je o to ťažšia, že jej manžel je v súčasnosti už 6. mesiac vo väzení za skutky, ktoré spáchal predtým, ako sa spoznali. S deťmi žije sama, z alimentov platí nájom a žije z prídavkov na deti a rodičovského príspevku. Pred tehotenstvom bola schopná si na dedine privyrobiť a nepotrebovala pomoc. Dokázala viesť hospodárstvo s koňom, pracovať v záhrade a podobne.
Deti patria v škole medzi najlepších žiakov a ani sociálni pracovníci nemajú žiadne výhrady voči jej starostlivosti o deti. Pomoc, ktorú pani Kubíková potrebuje, je dočasná. Situácia s nečakaným a nedobrovoľným tehotenstvom jej neumožňuje postarať sa o svoju rodinu bez pomoci iných ľudí s dobrým srdcom.

Medzičasom sa pani Anne narodilo zdravé bábätko, v poradí už šieste. Presťahovala sa s deťmi na Moravu, bližšie k bratovi, aby jej mohol pomáhať. V prenajatom domčeku – aby mali teplo a teplú vodu – si musí zakúriť v piecke. Tak nás požiadala o pomoc pri zaobstaraní brikiet pred príchodom zimy. Deti rastú ako z vody a už je najvyšší čas im zaobstarať vhodnú zimnú obuv.

Mamičke Anne sme vyhoveli a v rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV dostane dve palety brikiet RUF – 1920 kg na vykurovanie a financie na nákup zimnej obuvi pre deti.

Close
Go top