Ahoj. Volám sa Laura, mám 9 rokov. Mám 4 súrodencov a navštevujem špeciálnu základnú školu na 3 hodiny denne.
Narodila som sa so zrasteným konečníkom. Krátko po narodení som musela byť operovaná, urobili mi vývod čreva na brušnej stene. Pre vývojovú chybu nemám funkčné nervové ovládanie stolice.
V roku 2014 som bola opätovne operovaná kvôli korekcii chyby, prechodne som musela mať aj druhý vývod na moč. Opakovane trpím zápchami a každý tretí deň mi musí otec podávať klyzmu aj napriek tomu, že mám upravenú stravu. Často chodíme do Bratislavy na hospitalizáciu na vyberanie stolice, lebo nie vždy mi klystír zaberie.
V roku 2017 mi zrušili vývod moču a teraz ma musí otec cievkovať každé 3 hodiny, lebo nemám funkčný nerv v močovom mechúre.
Môj otec bol zaučený špeciálnym detským urológom a chirurgom, aby ma mohol cievkovať a podávať klystír. Týmto Vás prosím o uľahčenie môjho života, nakoľko ma čaká ešte niekoľko operácií. Za každú pomoc Vám zo srdca ďakujem.

Laura

Príbeh Laury a jej súrodencov natoľko oslovil spoločnosť EKOMA-design, a.s., že sa rozhodli zariadiť deťom celú detskú izbu. Poschodové postele zabezpečia  pre Lauru, Natáliu, Sáru, Nikolku a Sebastiána  vlastnú posteľ s pestrými obliečkami a mäkkými matracmi.  Koberec, skrinky a poličky na knihy im zabezpečia vlastné územie, kde sa môžu učiť a aj hrať.

Patrónovi príbehu, spoločnosti EKOMA-design, a.s., za ich štedré dary patrí VEĽKÉ ĎAKUJEM!

Close
Go top