Narodil som sa 22. 4. 1989 a na tento svet som prišiel s rázštepom chrbtice a viacerými ďalšími diagnózami. Lekári mi dávali šancu na život len 5 minút. Prekonal som zápal mozgových blán a potom ma v dôsledku ostatných chorôb opakovane operovali. Ja som sa však nevzdal a začal som bojovať spolu s mojou mamkou. Vďaka neustálemu cvičeniu a terapiám cvičím aj cez slzy, aby som sa dokázal osamostatniť v rámci svojich možností. Zatiaľ sa pohybujem na invalidnom vozíku, ale veľmi túžim byť ako iní chlapci – naháňať sa po ihrisku za loptou, pretože mám veľmi rád futbal. Inak sa snažím čo najviac začleniť do sveta zdravých a vyštudoval som Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Michalovciach. Vzhľadom na to, že mi zistili ďalšie diagnózy (ešte ich bolo málo): keratokonus, silná osteoporóza, absolvujem nákladnú liečbu. Keratokonus – stenšovanie rohovky až pretrhnutie. Po operácii očí mi lekár odporúča hybridné kontaktné šošovky, ktoré sa vyrábajú v zahraničí a poisťovňa ich neuhrádza. Preto Vás z celého srdca prosím o finančný príspevok na úhradu hybridných kontaktných šošoviek, vďaka ktorým sa mi zlepší videnie.

Ako som už písal, som momentálne na invalidnom vozíku a zdvíhacie zariadenie v kúpeľni a v spálni mi po siedmich rokoch dosluhuje, potrebuje opravu a nové gélové batérie. Žiaľ, táto oprava je veľmi nákladná a navyše ju poisťovňa hradí len z polovice. Ak by sa našli peniažky aj na túto prosbu, pre mňa by to bola úžasná pomoc.
S úctou Peter s mamou

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa Petrovi zaobstarali hybridné šošovky a uhradil sa doplatok za gélové batérie na zdvíhacie zariadenia.

Patrón Príbehu – spoločnosť FOKUS očná optika veľmi rýchlo zabezpečila Petrovi špeciálne hybridné šošovky. Veľká vďaka za promptnú pomoc!

Close
Go top