Volám sa Erika a máme s manželom tri deti. Dcéra skončila školu a odišla pracovať do Prahy. Nemôžeme ju žiadať o pomoc, je ďaleko od domova a potrebuje peniažky pre seba. Keď si zaplatí bývanie a cestu do práce, tak jej to akurát vydá do ďalšieho mesiaca. Zriedka chodí domov, lebo je to finančne nákladné.

Syn Patrik chodí do 9. triedy a ďalšia dcéra Simonka do 2. triedy na základnej škole. Ja som na čiastočnom invalidnom dôchodku, som pred operáciou 5 platničiek a zúženého spinálneho kanála. Každý pohyb mi robí problémy. Ľavá noha mi tŕpne, prsty na nej tŕpnu, dlho neobstojím, neobsedím a keď si ľahnem, tak mám problém vstať. Musia mi z postele pomôcť. Invalidný dôchodok mám v sume 140 €. Manžel pracuje a čo zarobí, ide na zaplatenie inkasa, šekov a pôžičky (za zapojenie plynu a elektriny do domu). Zostane mu 20 € z výplaty a môj dôchodok, z toho musíme vyžiť. Boli Vianoce, deti boli veľmi sklamané, lebo minulý rok bolo pod stromčekom prázdno.

Presťahovali sme sa do domčeka, kde nebola ani elektrina, ani plyn, všetko sa muselo dať zapojiť a tým, že to bolo všetko odpojené viac ako tri roky, museli sme všetko nanovo vybavovať: káble kupovať, projektantov na elektrinu a plyn platiť, poplatky na zapojenia. V hotovosti sme na to nemali, manžel si musel zobrať pôžičku. Deťom platíme cestovné do školy, ale veľakrát idú aj peši, keď im nemáme z čoho dobiť kartičky na autobus. Synovi a dcérke predpísala doktorka na očnom okuliare, aby nemali oči ešte viac pokazené a to bol celý môj dôchodok, snažili sme sa tie najlacnejšie vybrať. Prosíme Vás o akúkoľvek pomoc. Deťom na školské potreby, hygienické potreby, potraviny. Za pomoc Vám vopred z celého srdca ďakujeme, veľmi si to vážime.
Erika a Roman

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV bola zakúpená obuv, drogéria a hygienické potreby ako aj trvácne potraviny pre Patrika a Simonku.

Patrón Príbehu – spoločnosť MiHi.sk – srdce vašej kancelárie, darovala Patrikovi a Simonke školské potreby, za čo im patrí veľké ĎAKUJEM!

Close
Go top