S príbehom pani Evy sme sa stretli v prvom ročníku nášho projektu. Vtedy prežívala hádam najťažšie chvíle svojho života. Manžel ju po rozvode vyhodil z domu aj s tromi synmi. Mesto jej ponúklo jednoizbový nájomný byt no musela uhradiť nedoplatky na ktoré vtedy nemala finančné prostriedky, lebo bola bez práce. V rámci projektu jej boli tieto nedoplatky uhradené a pri spoločnej návšteve sme sa vybrali s chlapcami na veľký nákup. Potrebovali topánky, šaty a najstarší školské potreby.

Dnes sú chlapci väčší, chodia do školy, kde sa všetci dobre učia a veľmi pomáhajú mamičke. Žijú stále v tom istom nájomnom byte a napriek nepriazni osudu všetko riadne platia a nemajú žiadne dlžoby. Na pani Evu sa konečne usmialo šťastie a nedávno si našla prácu v kuchyni. Plat je síce nízky ale hlavné je, že vôbec nejaký príjem má. Keď sme jej oznámili, že jej príbeh oslovil anonymného PATRÓNA príbehu a rád by jej a chlapcom umožnil štedré Vianoce, skoro sa rozplakala. Vraj krajší narodeninový darček ešte nedostala! (rozprávali sme sa, nevediac o tom v deň jej narodenín)

Pani Eva plánuje chlapcom nakúpiť novú obuv na zimu, niečo na oblečenie, školské tašky a zopár hračiek. Najstarší túži po smartfone. Pani Eva pre seba zase skromne nič nežiada, len pre synov. Bude šťastná, keď budú všetci spolu a zdraví.

Prajeme jej a chlapcom krásne a štedré Vianoce a v novom roku veľa zdravia a úspechov.

Close
Go top