Pani Helena je od narodenia ťažko telesne postihnutá. Má veľké problémy s dolnými končatinami. Vekom sa jej skracujú šľachy. Používa invalidný vozík. Na udržiavanie jej telesného stavu by pomohla špeciálna trojkolka, ktorá sa dá používať vonku aj vnútri.

Helena napísala o sebe:
„ Som veselej povahy, rada som v spoločnosti svojich priateľov. Napriek tomu, že som výškovo len 93 cm vysoká a že mám problémy s schôdzou a moje zdravie sa zhoršuje, som optimistka a vždy si poviem, že sú aj horšie veci a treba bojovať. Táto pomôcka nie je zaradená a ani tak rýchlo nebude v zdravotnej poisťovni a ani v odbore sociálnych vecí, preto ju nepreplácajú. Som na plnom invalidnom dôchodku, ktorý mám veľmi nízky. Nemôžem si dovoliť kúpiť trojkolku. Veľmi by mi poslúžila ako rehabilitácia a tiež na bicyklovanie vonku aj vnútri.
A ak by sa mi pošťastilo dostať ju, hneď by som vyrazila do sveta.
Helena“

„Vaša Helenka vám posiela foto mojej prechádzky trojkolky – Ferrari. Nesmierne som šťastná, že sa mi splnil sen za ktorý vám ďakujem 12 Grand Mesiačikov. Stále mi to bude pripomínať, že to mám od vás. Veľké ďakujem
vaša Helenka“





DAR od 12 Grand Mesiačikov :
špeciálna trojkolka s ručným a nožným pohonom na spevnenie končatín

Close
Go top