Chránené dielne sú alternatívnou možnosťou dať prácu menej spôsobilým jedincom, ktorí touto cestou dokážu, že môžu prispieť svojou prácou k vytvoreniu niečoho hodnotného.

Náš príbeh Vám priblíži ako sa v dennom stacionári KRÍDLA na Partizánskej ulici v Bratislave vyrábalo medovníkové prekvapenie. Je to zariadenie pre ľudí s duševným ochorením. Na výrobe medovníkov sa zúčastnili 14-ti. Postup prác bol nasledovný: najprv sa urobilo medovníkové cesto. Ženy pridávali ingrediencie a chlapi miešali cesto. Následne cesto vyvaľkali a vyrezávali z neho kruhy. Kruhový výrez ukladali do guľatej formičky a dali upiecť do rúry. Po upečení a vychladnutí si pripravili polevu na zdobenie. Zdobenie bola veľká zábava. Vznikali rôzne motívy. a veru pri ochutnávke aj niekoľko medovníkov pojedli.

Nakoniec vznikli krásne medovníkové gule, ktoré budú milou odmenou všetkým partnerom a priaznivcom projektu. Patrónom príbehu je vydavateľstvo ARGUS MEDIA, za čo mu pekne ďakujeme.

Možno tento dar ozdobí aj Váš vianočný stromček a pri pohľade naň si spomeniete na ruky a osudy ľudí, ktorí ho vytvorili.

Close
Go top