Filipkov príchod na svet bol ťažký a komplikovaný, v dôsledku čoho došlo k poškodeniu a následnej diagnóze DMO. Počas krátkeho života sa podrobil už 7. operáciám a absolvoval niekoľko liečení a rehabilitácií. Napriek snahe lekárov dnes už 14 ročný Filip nechodí, nerozpráva a k diagnóze DMO sa pridružil aj autizmus. Je to vnímavý chlapec, má rád hudbu a dokonale ovláda svoj invalidný vozík. V známom prostredí pomaličky napreduje – sám sa napapá, umyje zuby. Len pri inej osobnej hygiene potrebuje pomoc.

Stará sa o neho mama Sandra a z jej skromného mesačného príjmu 370 € sa nezvýši na pomôcky ako bidet alebo doplatok na nový invalidný vozík. Filipkovi už dosluhuje invalidný vozík a práve v týchto dňoch sa rozhodne, či mu Sociálna poisťovňa odsúhlasí nový, na ďalších 7 rokov. Nakoľko je v raste a takto by mu tento nový vozík mal slúžiť do 22-tich rokov, potrebuje robustnejší a trvácnejší. Poisťovňa prispieva len cca 70 % – ostatné má doplatiť pacient.

Z pera matky: „Napriek všetkým peripetiám je to moje zlatíčko, milované veľké dieťa, pre ktoré žijem a snažím sa urobiť všetko preto, aby som zlepšila kvalitu jeho života. Veľmi by nám pomohol Biobidet a pokiaľ nám poisťovňa odsúhlasí nový invalidný vozík, tak doplatok na vozík. Naša situácia nie je ružová, tak ako v mnohých rodinách, ktoré majú takto INAK OBDARENÉ deti. Prosím ak môžete POMOŽTE.“

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV bol zakúpený BIOBIDET 800 pre Filipka, ktorý už momentálne každodenne používa.
Invalidný vozík ešte nebol schválený, tak čakáme na odozvu poisťovne.

Ak Filipkovi odsúhlasia vozík, tak mu 12 GRAND MESIAČIKOV uhradí doplatok na nový invalidný vozík.

Close
Go top