Podľa lekárov sa narodil ako zdravé dieťa, no behom mesiaca mal niekoľko diagnóz. K DMO sa pridružili kardiologické, genetické a ortopedické problémy a neskôr autizmus. Aj keď jeho stav lekári hodnotili nelichotivo, Romanko zabojoval a napokon chodí. Teraz je z Romana veľký chlapec, ktorý je pohybovo menej zdatný. Nedokáže prekonávať prekážky, a potrebuje mať okolo seba väčší priestor. Nemá rád hluk a na všetko ho treba dopredu upozorniť.

Ako rástol, bolo čoraz ťažšie ho okúpať v malej kúpeľni, lebo sa nedokázal sám postaviť a vystúpiť z vane. Mamička ho z nej s veľkými ťažkosťami vyberala z a stále snívala o sprchovacom kúte. Nakoľko ho vychováva sama a jej jediným príjmom je opatrovateľský príspevok, asi by sa nikdy tohto sna nedočkala.

Nakoniec sa dočkala. Vďaka nášmu projektu v ich malom jednoizbovom byte za mesiac nastala veľká zmena. Odstránilo sa staré umakartové jadro – celá kúpeľňa s toaletou, následkom čoho bola nutná demontáž a prestavba aj kuchynskej linky.
Táto prestavba napokon trochu zväčšila priestor v útulnej kuchyni.
Nová tvár kúpeľne s priestranným sprchovacím kútom, s umývadlom a toaletou je obrovská pomoc pre Romanka s mamičkou.
Romanko sa v nej cíti dobre, má dostatok priestoru a tak sa napokon sám môže denne umývať bez stresu a prekážok.

„Teraz vďaka 12 Grand Mesiačikov sa naša situácia v rámci kúpania nedá porovnať, je to bez stresu a strachu, nedá sa to ani slovami vyjadriť ako sme za Vašu pomoc nesmierne vďační.
Ďakujeme, Romanko s mamičkou “

DAR od 12 Grand Mesiačikov:
anjelik z chránených dielní
demontáž starej kúpeľne a kuchyne
kompletná prestavba kúpeľne
čiastočná prestavba kuchyne
sprchovací kút s príslušenstvom
umývadlo s príslušenstvom
nové vodovodné a elektrické rozvody
obklady, dlažba, maľovka

Close
Go top