Volám sa Matej a v roku 2006 som pri rekreačnom kúpaní utrpel vážne poranenie krčnej chrbtice. Podrobil som sa náročnej operácii chrbtice a ostal som odkázaný na pomoc lekárov, zdravotného personálu, mojich blízkych a priateľky. V súčasnosti sa pohybujem na invalidnom vozíku s obmedzenou pohyblivosťou horných končatín. Môj zdravotný stav si vyžaduje tiež opakovanú, dlhodobú rehabilitáciu rôzneho druhu a zamerania.

S partnerkou čakáme potomka, a keďže sa nedokážem samostatne pohybovať na mechanickom vozíku, nebolo by možné v budúcnosti s rodinou sa pohybovať po vonku.

Elektrický vozík by mi uľahčil pohyb a umožnil zapojiť sa do vonkajších aktivít s naším dieťaťom. Poisťovňa mi veľkú časť elektrického vozíka hradí, no doplatok a rôzne špeciálne komponenty mnohonásobne prekračujú môj skromný príjem poberateľa ZŤP.

Prosím Vás o pomoc pri uhradení doplatku na elektrický vozík.

Ďakujem.
Matej

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa Matejovi zaplatil doplatok na elektrický vozík so špeciálnymi komponentmi – aretácia predných kolies, polohovanie sedacej jednotky s výťahom. Takýmto vozíkom získal Matej dlho očakávanú slobodu pohybu a možno i šancu nájsť si prácu.

 

Close
Go top