Dobrý deň, dovoľte nám na úvod tohto listu predstaviť Vám našu 9-ročnú dcéru Emku, ktorá je od narodenia, bohužiaľ, tak trocha iná ako ostatné zdravé deti. Narodila sa nám ako prvorodené vytúžené dieťa po bezproblémovom tehotenstve, no hneď po narodení bol jej stav kritický a dlho bojovala o svoje miesto na tomto svete so zákernou CMV infekciou, ktorá natrvalo poškodila veľkú časť jej mozgu.

Emka prekonala niekoľko operácií, intenzívne s ňou musíme cvičiť každý deň a taktiež absolvujeme rehabilitačné pobyty, ktorých bolo už veľmi veľa. Väčšie náklady so starostlivosťou o Emku pociťujeme aj v oblasti hygienických pomôcok. Emka je plienkovaná, pretože sa vypýtať na WC nevie – nevie rozprávať a infekcia jej spôsobila trvalú stratu sluchu. Emka sa sama nenaje a má veľký problém s jedlom. Všetko musí mať rozmixované, aby sa dokázala najesť. Mixér u nás ide 4x denne, a tým sa veľmi často opotrebuje, už do 2 rokov sme museli kupovať nový. Nakoniec sme v roku 2015 konečne dostali aj príspevok od ÚPSVaR Senica na tyčový mixér, ktorý bol už raz v oprave a pomaly dosluhuje. Veľmi by sa nám hodil nový, no nárok zatiaľ na nový príspevok nemáme.

Vzhľadom k jej diagnózam berie Emka aj niekoľko liekov, na epilepsiu užíva až tri sirupy, taktiež berie vitamíny, ktoré kupujeme alebo dostáva k sviatku od rodiny. Teraz sme dostali odporúčanie na Cédrový olej, ktorý má blahodarný vplyv na imunitu, trávenie a regeneráciu tkanív, s čím máme vlastne problém. Jedno balenie však vychádza na 24,50 € za 100 ml čistého oleja.

Za Vašu pomoc ďakuje Emka s rodinou.

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa Emke zakúpili plienky, mixér Nutribullet a cédrový olej.

Close
Go top