Volám sa Renáta a žijem s dcérkami Natáliou a Petrou a s mojou mamou v starom domčeku. Sme v hmotnej núdzi. Mama je nesvojprávna na vozíčku, kŕmim ju a prebaľujem. Ja mám tiež zdravotné problémy. Rozpadla sa mi platnička a veľa iného. Deti nemajú tiež žiaľ pevné zdravie, majú zdravotné problémy so srdcom a s chrbticou. Jedna z mojich dcér ide na rehabilitačný pobyt do Kováčovej. Musíme tam doplácať 50 eur, nakúpiť jej hygienické potreby a nejaké vreckové dať so sebou a ja neviem z čoho.

Tiež by sme veľmi potrebovali prestavať kúpeľňu. Je naozaj v dezolátnom stave. Kvôli deťom a mame. Dobrý by bol sprchový kút, lebo nedokážem nevládnu mamu riadne umývať. Musíme vymeniť vodovodné trubky, pretože sú deravé a voda presakuje do steny. Mali by sme sa pripojiť na kanalizáciu, ale nemáme za čo.
Dievčatá sú veľmi šikovné, obe sú stredoškoláčky. Natália je tretiačka a Petra druháčka. Učia sa dobre a pomáhajú mi ako sa dá, sú to dobré dcéry. Robia mi neskutočnú radosť. Prosím, pomôžte nám.
Za vašu pomoc zo srdca ďakujem,
Renáta.

Navštívili sme pani Renátu a uznali, že potrebuje rýchlu pomoc, lebo situácia v rámci kúpeľne je naozaj bezútešná. Bojler dosluhuje, vodovodné trubky v stene sú prasknuté z čoho sú steny mokré, odpad z umývadla steká do kýbľa, splachovanie na toalete nefunkčné.

Pani Renáta nemá nazvyš finančné prostriedky ani na malú opravu. Napriek všemožnej snahe udržať kúpeľňu v čistote, realita je zúfalá. Posúďte sami podľa záberov …




V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa Natálii a Petre zaplatila kompletná rekonštrukcia kúpeľne ako aj napojenie odpadu na miestnu kanalizáciu. Vystavala sa oddelená toaleta, sprchový kút s možnosťou sedenia, vaňa s umývadlom, radiátory a technické zázemie s bojlerom.

Close
Go top