Z pera Jozefovej sestry:

„Príbeh Jozefa – Joja sa začal, keď mal 18 rokov. Vďaka ľudskej zlobe rovesníkov a nešťastným životným udalostiam sa u neho prejavila schizofrénia a je nútený byť na plnom invalidnom dôchodku, v plnej starostlivosti svojej rodiny. Schizofrénia nebolí, ale viac ako pacient s ňou musia bojovať práve členovia rodiny a najbližší. Po 12 rokoch stabilizovaného stavu mala táto choroba potrebu sa znova prejaviť a Jojo musel znova absolvovať dlhú polročnú liečbu v liečebni.

Absencia blízkosti rodiny a nie moc dobré životné podmienky podlomili aj jeho fyzický zdravotný stav, kedy schudol 38 kilogramov a dostal 2-násobný zápal pľúc, ktorý prežil len vďaka operácii pľúc. Asi 3 mesiace je Jojo už znova doma a zotavuje sa po veľmi ťažkom roku.
Veľké množstvá liekov sa podpísali aj na jeho chrupe, ktorý potrebuje kompletne opraviť. Dostáva nízky invalidný dôchodok, ktorý mu nevystačí na stomatologické liečenie a opravu chrupu. Taktiež by mu veľmi pomohlo upevniť podlomené zdravie, hlavne pľúca možnosť absolvovať ozdravovací pobyt v horách s rôznymi procedúrami.

Veľká vďaka za Vašu pomoc.“

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV bolo pre Jozefa preplatená liečba a kompletná oprava chrupu ako aj ozdravovací pobyt s rôznymi procedúrami v Nízkych Tatrách.

Close
Go top