Z pera mamičky dievčat:

„Dobrý deň, som mamkou dvoch krásnych dievčatiek, ktoré trpia nevyliečiteľným ochorením cystická fibróza. Timka má 1 rok, Bianka má 7 rokov. Postupne sa pridružili aj iné diagnózy. Choroba dievčatám postihuje pľúca, pečeň, pankreas. Denne niekoľkokrát inhalujú lieky na uvoľnenie hlienov a antibiotiká. Pred každým jedením užívajú enzýmy, aby telo prijímalo živiny z potravy. Po každej inhalácii musíme odsať hlieny a rehabilitovať pľúca, aby mohli fungovať a správne dýchať. Chodíme pravidelne cvičiť a na kontroly k lekárom do Košíc. Bojujeme s baktériami a často musia byť hospitalizované.

Naša rodinná situácia je komplikovaná, po pôrode som ochorela aj ja, zlyhalo mi srdce, prekonala som mozgový infarkt, liečim sa na štítnu žľazu. Všetky tieto choroby nás finančne veľmi zaťažujú. Náš momentálny príjem je rodičovský príspevok, kompenzácie, prídavky na deti – to je 350 eur. Manžel pracuje ako lesný robotník, ale často býva doma, keďže potrebujem pomoc pri starostlivosti o naše dcéry.

Chcela by som preto poprosiť o pomoc všetkých dobrých ľudí so štedrým srdcom.
Budeme vďační za každý jeden Váš dar, Timea a Bianka s rodinou.“

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV bol pre dievčatá zakúpený prenosný inhalátor, a na cvičenie rehabilitačné pomôcky : rebriny, trampolína a rotoped.

Close
Go top