Mamička Majka nám píše : „Majko bol od narodenia životaschopný, šikovný, usmievavý, nesmierne nadaný chlapec, ktorý svojim smiechom vnášal radosť do nášho života. Chodil do školy pre nadané deti. Okrem toho navštevoval aj ZUŠ – odbor výtvarný a hudobný – hra na klavír, aktívne hrával futbal…
Až jedno ráno, kedy v našom obyčajnom ľudskom živote nastal radikálny zlom. Majko mal vtedy 10 rokov, keď cestou do školy s ockom havarovali.
Po ťažkej kraniocerebrálnej traume, kde mu museli uvoľniť časť lebečnej kosti (trieštivá zlomenina s opuchom mozgu a krvácaním) sa biorytmus celej našej rodiny zmenil a Majko leží na lôžku v stave bdelej kómy doteraz. Uplynulo 5 a pol roka. Prijíma potravu cez sondu PEG., zatiaľ nerozpráva. Chvála Bohu dýcha spontánne a z tohto dôvodu ho môžeme mať v domácej starostlivosti.

Modlíme sa a veríme, že sa z tejto kómy prebudí.“

Otec rodinu opustil a tým sa ich život veľmi skomplikoval, museli zmeniť bývanie, kde je kúpeľňa nepoužiteľná pre hygienické potreby Majka – musí sa upraviť na jeho potreby a tým aj zrekonštruovať. Peniaze však už na tento úkon nevystačili a tak nás mamička s Majkom požiadala o pomoc.

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa zakúpil potrebný materiál na prestavbu kúpeľne a zaplatili sa všetky práce spojené s demontážou a následnou montážou kuchynskej linky, elektroinštalačnými a vodoinštalačnými prácami, stavebnými úpravami, obložením kúpeľne a toalety ako aj montážou sanitárnych zariadení.

Close
Go top