„Volám sa Adrián a som zdravotne znevýhodnený v podstate od narodenia. Avšak až od trinástich rokov môjho života som na vozíku. V troch rokoch mi diagnostikovali skoliózu, ktorú mi viackrát operovali. Bohužiaľ štvrtá operácia v roku 2006 sa nevydarila a po zákroku som sa prebudil s tým, že nemôžem pohnúť nohami. Prvé roky boli veľmi ťažké, ale dlho netrvalo a dostal som sa k športovaniu, ktoré ma dostalo späť „na nohy“.
Začal som hrávať stolný tenis v NRC Kováčová, kde sa ma snažili dostať späť do života, naučiť sa sebestačnosti a podobne. Ešte pred pár dňami som bol študentom na strednej škole v Bratislave, ale kvôli zdravotným problémom som bol nútený prerušiť štúdium. No v prípade ak bude môj zdravotný stav opäť priaznivý, tak sa plánujem v septembri vrátiť a dokončiť túto školu.
Veľmi pekne sa chcem poďakovať za uverejnenie tohto môjho príbehu a takisto všetkým darcom zo srdca ďakujem, za každé jedno euríčko ako doplatok na vozík, ktoré ma priblíži k môjmu novému invalidnému vozíku.“

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV sa našiel PATRÓN PRÍBEHU, ktorý poskytol Adriánovi finančné prostriedky na zakúpenie nového špeciálneho invalidného vozíka. Rešpektujeme jeho prosbu o zachovanie anonymity a za jeho šľachetný čin mu aj v mene Adriána veľmi pekne ĎAKUJEME !

Close
Go top