Z pera mamičky malého Miška:
„Miško prišiel na svet 16.04.2012 pri ťažkom a komplikovanom pôrode.
Miško bol 20 minút bez kyslíka, oživovaný a následne bol prevezený na špeciálnu kliniku, kde bol umiestnený do inkubátora a uvedený do umelého spánku. Hneď v ten deň nastali prvé komplikácie – kŕče a ťažký opuch mozgu. Prvé dni mu nedávali lekári veľké šance na prežitie, ale náš malý bojovník to zvládol, aj keď s následkami.
Z nemocnice sme odchádzali s poškodením mozgu a vtedy sa začal ďalší kolotoč lekárov a rehabilitácií. Začali sme cvičiť Vojtovu metódu 4-krát denne doma a 2-krát týždenne v súkromnom rehabilitačnom centre. V treťom mesiaci života dostal Miško epilepsiu a taktiež pribudla diagnóza kvadruspastická DMO.

Keďže bol Miško veľmi dráždivý a plakal, skúsili sme canis a hipoterapiu – terapie, v ktorých pokračujeme do dnes. Každé tri mesiace absolvujeme rehabilitačné pobyty v Dunajskej Lužnej a nedávno sme boli aj v Adeli centre, kde sme vyskúšali metódu TheraSuit, pri ktorej sa využíva špeciálny oblek, ktorý Miška stimuluje. Po liečení mu spevnel chrbát, lepšie udrží hlavičku a povolili mu aj šľachy. Chceli by sme absolvovať aj rehabilitácie v centre Svetielko v Prešove, kde sa tiež cvičí v obleku aj v závesnom systéme, ktorý napomáha lepšej orientácii v priestore. Tiež sa tu využíva tzv. snoenzen – svietiace optické vlákna, ktoré stimulujú mentálny vývoj.

Všetky tieto pobyty nám pomáhajú a treba ich pravidelne opakovať, no sú finančne náročné a nedokážeme ich už financovať sami, preto by sme boli vďační za každú Vašu pomoc a podporu pre nášho syna. Miškov štart do života bol ťažký, ale neustále robí malé krôčiky, ktoré pre nás veľa znamenajú. My veríme, že sa nám splnia sny a naše slniečko sa raz postaví na nohy. Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporia. “

DAR od 12 Grand Mesiačikov:
Anjelik z chránených dielní,
trojtýždňový pobyt v centre Svetielko v Prešove.

Close
Go top