Jakubko sa narodil s ťažkou krátkozrakosťou. V komplexnom posudku mu bola stanovená miera funkčnej poruchy 70%. V roku 2013 sa Jakubkovi výrazne začal zhoršovať zrak, preto musel podstúpiť operáciu oboch očí, ktorá bola nevyhnutná pre výrazne a rýchlo sa zhoršujúcu ťažkú krátkozrakosť oboch očí. Má myopické zmeny na sietnici oboch očí z ťažkej krátkozrakosti. Zrak na pravom oku je na úrovni 10% normy a na ľavom oku je na úrovni 50% s najlepšou korekciou, čo je na úrovni praktickej slepoty. Prognóza podľa očného lekára je postupné zhoršovanie zraku.

V januári 2013 podstúpil operáciu na Detskej klinike v Bratislave na očnom oddelení pravého oka /skleroplastiku – na zastavenie rýchleho rastu dioptrií/. O 2 mesiace v apríli 2013 podstúpil ďalšiu operáciu ľavého oka.

Nosí okuliare pravé oko -15 dioptrií, ľavé oko -13. Jakubko navštevuje 7. ročník ZŠ Jána Bakoša v Banskej Bystrici. Okrem syna Jakubka máme dcérku Viktóriu vo veku 9 rokov, ktorá sa narodila s diagnózou DMO. Finančnú pomoc chceme využiť na nákup produktov Kyäni Sunrise –z výťažkov z aljašských čučoriedok, ktoré potrebuje na podporu sietnice

Ďakujem všetkým dobrým ľuďom, ktorí by nám chceli finančne pomôcť.
Mamina a Jakubko


DAR od 12 Grand Mesiačikov:
Anjelik z chránených dielní,
Kyäni Sunrise
Kyäni Sunset – prírodné výživové doplnky na 6 mesiacov

Close
Go top