Nie každý človek sa na sklonku života teší v kruhu svojich blízkych na Vianoce.

Starší ľudia bez domova sú vďační za strechu nad hlavou, teplý kútik a chutné jedlo a možno kúsok nádeje, že ich budúcnosť nebude taká beznádejná.

V Jaslovských Bohuniciach sa našiel pán Milan, ktorý ponúkol dočasný domov pre ľudí bez domova. V rámci OZ Kroky celoročne dáva domov tým, ktorí ho stratili, ocitli sa na ulici alebo sa vrátili z výkonu trestu. Dáva im nádej, že nie sú na okraji spoločnosti a dokážu byť osožní pre ich malé spoločenstvo. Svojou prácou a snažením sa starajú o spoločnú domácnosť, dom a malé hospodárstvo.

Pán Milan je sám dôchodca a mohol by odpočívať a tešiť sa zo svojej veľkej rodiny. No on nepozná zaháľanie a jeho šľachetné srdce je ústrednou myšlienkou nášho príbehu. Momentálne sa stará o 9 mužov a dve ženy bez domova. Denne im zabezpečuje zdravotnú starostlivosť, ako aj poradenstvo a vybavovanie úradných vecí, hlavne so sociálnym úradom. Spoločne si navaria, operú, pozrú si dobrý film a posedia za stolom. Každý musí priložiť ruku k dielu. Nakoľko majú minimálny príjem, poniektorí prakticky žiadny, tak im stravu zabezpečuje pán Milan v rámci OZ Kroky pomocou darov a príspevkov.

Aby tieto Vianoce neboli smutné, tak sa v rámci projektu nakúpila trváca strava a hygienické potreby pre všetkých. Želáme im aj pánovi Milanovi pevné zdravie a krásne sviatky.

PATRÓNOM tohto príbehu je anonymný darca, za čo mu veľmi pekne ĎAKUJEME.

Close
Go top