Z pera Valérie:

„Volám sa Valéria, mám 22 rokov a som z Topoľčian. V roku 2014 v auguste mi diagnostikovali akútnu lymfoblastovu leukémiu a hneď ma previezli do Bratislavy na chemoterapie a celkovú liečbu.
Počas chemoterapie mi praskla cysta na vaječníkoch. Na operáciu už bolo neskoro. Z tej prasknutej cysty som dostala otravu krvi – sepsu. Automaticky som začala chodievať na dialýzu. Začali mi odchádzať orgány. Najprv pečeň, potom pľúca, multiorgánové zlyhanie. Museli ma uviesť do umelého spánku. Priebeh liečby a všetkých komplikácií bol ťažký. Na 16 dni som bola napojená na umelú pľúcnu ventiláciu, lebo sama som nevedela dýchať.
Potom ma postupne začali odpájať od prístrojov. Postupne sa začali organy dávať do poriadku. Bolo to hrozné, hlavne pre mojich blízkych a priateľov. Potom všetkom som podstúpila ožarovanie mozgu a ďalších x ťažkých vyšetrení. Postupom času, ako som na tom bola už trochu lepšie, pustili ma konečne domov.
Bol to najlepší pocit aký som v živote zažila. Môj pohyb bol obmedzený, nevedela som vôbec chodiť, veľa vecí som pozabúdala. Po vyšetrení pomocou lumbálnej punkcie v marci 2015 mi diagnostikovali toxickú polyneuropatiu, toxickú encephalopathiu a ďalšie komplikácie. V tom čase som postúpila rehabilitácie, ale stále som na tom bola zle.
Moja chôdza je komplikovaná a stále nosím barlu.
Píšem s prosbou o pomoc. Moja finančná situácia je strašne zlá, rehabilitácie, cestovanie k lekárom a všetky ostatné výdavky ostávajú na mojom priateľovi. Je to ťažké.
Mám uznaný plný Invalidný dôchodok 270€ a ZŤP nad 70%. Prácu som hľadala, ale hneď ako som povedala, že som na invalidnom dôchodku a ZŤP, tak ma zrušili a odmietli. S takýmito ochoreniami sa práca hľadá veľmi ťažko keďže sa poriadne neudržím na mieste a ťažšie chodím. Preto dúfam, že sa to podarí a budem môcť začať kvalitne a normálne žiť a nemyslieť na to ako ďalej.

Už vopred ďakujem za prečítanie a za každý Váš dar, Valéria. “

V rámci projektu 12 GRAND MESIAČIKOV bola pre Valériu zakúpená rohová sedacia súprava LUMIO, sada nerezových hrncov a väčší nákup životných potrieb ako sú hygienické potreby, pracie prášky, potraviny nepodliehajúce skaze.

Close
Go top